Globaali sosiaalityö ry yleinen

ProSofi-kummitoiminta muistaa Shatilan ja Sabran verilöylyn muistoviikkoa

Globaali sosiaalityö ry on yli 10 vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Libanonin Beirutissa toimivan Beit Atfal Assumoud (arabiankielinen nimi) / The National Institute of Social Care and Vocational Training (englanninkielinen nimi) järjestön kanssa. Järjestö tarjoaa lukuisia erilaisia tukitoimia, kuten päivähoitoa, opetukseen liittyviä tukitoimia ja terveyspalveluita Libanonissa asuville palestiinalaisille ja myös esimerkiksi sotaa paenneille syyrialaisille, sillä heidän mahdollisuutensa saada riittäviä peruspalveluita ja tukitoimia Libanonissa muuten ovat rajalliset ja rajatut. BAS/NISCVT toimii eri puolilla Libanonia ja sen kautta työskentelee muun muassa sosiaalityöntekijöitä pakolaisleireillä ja asuinalueilla, joissa jo vuosikymmeniä paossa ja vailla paluun mahdollisuutta olevat palestiinalaiset asuvat jo useassa sukupolvessa. Gazan sota koskettaa palestiinalaisia myös Libanonissa ja Shatilassa, missä kansanmurhaksi todettu Sabran ja Shatilan verilöyly vuodelta 1982 on läheisesti muistissa ja mielessä.

Vuosittain yhteistyökumppanimme Beit Atfal Assumoud muistaa syyskuussa vuonna 1982 tapahtunutta Sabran ja Shatilan hyökkäystä. Hyökkäys liittyi laajemmin meneillään olleeseen Libanonin sisällissotaan ja Israelin Beirutin miehitykseen sekä niihin liittyvään kostotoimiin. Sabraan ja Shatilaan hyökättiin Libanonin kristittyjen joukkojen ja Israelin puolustusvoimien (IDF) toimesta ja seurauksena surmansa sai eri arvioiden mukaan 1300-3500 alueilla asunutta palestiinalaista. Verilöyly järkytti ympäri maailmaa ja 16. joulukuuta 1982 YK:n yleiskokous tuomitsi verilöylyn sekä julisti sen olleen kansanmurha.

ProSofi-kummitoiminnan kautta voit osoittaa tukeasi ja auttaa

Globaali sosiaalityö ry:n ProSofi-kummitoiminnan kautta kerättävät kummimaksut ja muut yksittäiset lahjoitukset ja solidaarisuuden osoitukset kohdistuvat Libanonin pääkaupungissa Beirutissa sijaitsevalle Shatilan asuinalueen pakolaisleirin sosiaalityöntekijöille.

ProSofi-kummiksi ryhtymällä voit tukea haavoittuvassa asemassa olevia palestiinalaisia perheitä, jotka asuvat Shatilan pakolaisleirillä ja joiden elämässä Sabran ja Shatilan verilöylyn aiheuttama suru, pelko ja järkytys ovat edelleen läsnä. ProSofi-kummiksi ryhtymällä voit tukea sosiaalityötä leirillä 5-10€/kuukausi lahjoitussummalla, jonka voit matkaa yhdessä tai kahdessa maksuerässä. Kummimaksu on 120€ /vuosi sekä opiskelijoilta ja vähävaraisilta 60€ / vuosi.

ProSofi-kummitoiminnasta on tullut kiinteä osa yhdistyksen toimintaa ja pidämme säännöllisesti yhteyttä yhteistyökumppanimme BAS:in kanssa. Suunnitteilla on tapahtuma, jossa kuulemme ajankohtaisia uutisia ja kuulumisia Shatilasta.

Lähteet:

https://www.socialcare.org/portal/news-room/3/c/40-years-since-the-sabra-and-shatila-massacre-%7C%7C-memory-refuses-to-be-forgotten/797/

https://www.dw.com/en/lebanon-the-1982-sabra-and-shatila-massacre/a-68124523

https://www.france24.com/en/live-news/20220914-40-years-on-survivors-recall-horror-of-lebanon-s-sabra-and-shatila-massacre

https://www.hs.fi/maailma/art-2000004856619.html

Saatat myös pitää...